sâmbătă, 25 aprilie 2009

Windows 7 va suporta Windows XP Mode

Se pare că Paul Thurott şi Rafael Rivera au descoperit care este planul major al celor de la Microsoft care îl vor anunţa în data de 5 Mai, când Windows 7 RC va ajunge în public. Versiunea v-a include Windows XP Mode (XPM) şi va schimba dramatical compatibilitatea în Windows 7.

Windows XP Mode este o metodă de îmbunătăţire a compatibilităţii programelor care rulează exclusiv numai pe Windows XP. Acesta va permite programelor ca Microsoft Office 2003, Yahoo Messenger 6, Internet Explorer 6 să fie instanate pe Windows 7.

„XPM este construit că o nouă generaţie de virtualizare a produselor din seria Windows 7 create de Microsoft, care necesită un procesor care să poată suporta virtualizare (Intel sau AMD) să fie prezent în PC. Totuşi XPM nu este un client Hyper-V, este mai mult un host care va permite virtualizarea în sistem, un produs ca Virtual PC sau ca VmWare Workstation.”


Windows XP Mode va fi distribuit ca un Virtual PC bazat pe un mediu complet licenţiat al unei copii Windows XP SP3 pentru userii care vor cumpăra Windows 7 Professional, Enterprise sau Ultimate. XPM vă permite să rulaţi aplicaţii pe acelaşi desktop de Windows 7 folosind doar integrări ale shortcut-urilor. Bazic, vă permite să rulaţi software compatibil doar pe Windows XP împreună cu celelalte aplicaţii Windows 7 de pe desktop.