joi, 30 aprilie 2009

Panda Cloud Antivirus Beta

Firma de securitate Panda a lucrat la proiectul Could Antivirus de aproape trei ani şi în sfârşit au decis să îl facă disponibil pentru public într-o variată beta.
Aplicaţia consumă destul de puţine resurse, este rapidă şi oferă o protecţie antivirus destul de bună. Numită „Inteligenţă Colectivă”, noua aplicaţie de securitate de la Panda analizează date anonime de la useri rulând aplicaţii şi procese de la un număr de până la 50.000 de bucăţi pe zi.

În schimbul participării în comunitatea Cloud, vă este oferit antivirusul gratuit pentru a vă proteja computerul personal (a nu se folosi în uz comercial). Este un avantaj destul de bun dat fiind că oferă protecţie şi analiză în timp real.

Am testat personal aplicaţia pe Windows Vista Service Pack 1 x86 instalat în VmWare Workstation şi pot spune că sunt impresionat. Din păcate nu funcţionează pe Windows 7 şi pe Windows Vista x64, dar, puteţi vizualiza câteva imagini mai jos.

În timp ce rulam o scanare, procesul Cloud consuma aproximativ 90 Mb de memorie RAM, cu utilizare CPU destul de mică – foarte rar trecând de 10 – 15 %. În utilizare Idle aplicaţia consumă aproximativ 20 Mb RAM.

Cei interesaţi de acest antivirus pot vizita pagina Cloud Antivirus de unde puteţi descărca aplicaţia.