joi, 7 mai 2009

Suport pentru Windows 7 piratat

Paul Cooke, directorul Windows Client Enterprise Security, le-as spus celor de la Macimum PC că toate versiunile de Windows 7 – chiar şi cele piratate – vor primi updateuri de securitate. De ce ar face Microsoft asta?

Potrivit pierderilor financiale din cauza piratării Windows-ului, Microsoft se teme că îşi v-a pierde reputaţia, din această cauză, s-a hotărât să se ofere suport tehnic şi updateuri de securitate şi pentru versiunile piratate. Multă lume a hotărât să treacă pe Linux şi Mac OS din cauza virusului Conficker care a provocat foarte multe daune şi încă provoacă, folosindu-se de gaura de securitate dintr-un update oferit de Microsoft în Octombrie 2008. Din această cauză Steve Ballmer se simte vinovat şi observă că începe să piardă teren.

Asta nu înseamna că Microsoft o să ignore instalările ilegale a Windows-ului 7. Doar pentru că sistemul are actualizările la zi nu înseamnă că nu vor activa „butonul” de limitări şi le vor impune pe cele din Starter Ediţion în celelalte versiuni piratate pentru a încerca stoparea pirateriei.